Erzurum çullaması nasıl yapılır?
Dutları saplarından ayırın ve sıcak suda 5 dakika bekletin. Tereyağını tavaya koyun ve eritin, süzülmüş dutları ekleyin, yaklaşık 3 dakika soteleyin ve toz şekeri ekleyin. Birkaç kez çevirdikten sonra ayrı bir kasede çırptığımız yumurtayı ekleyin. Yumurta pişince dutlu chuklamamız hazır.
Bastık çullaması nasıl yapılır?
Çullama nasıl hazırlanır: Yumurta, tuz, kabartma tozu ve yoğurdu bir kasede çırpın. Karışım kek hamuru kıvamına gelene kadar karıştırılır. Bu arada su, şeker ve limon suyundan bir şerbet hazırlanır. Daha sonra kesilmiş bastikler hazırlanan yumurta karışımına batırılır ve kızgın yağda kızartılır.
Ekmek oğması nasıl yapılır?
25. Ekmek pişirme: Bayat ekmeğin içi ufalanır, istenirse kabuğu da ufalanır; eritilmiş tereyağı ile bir kaseye dökülür ve kızartılır. Sonra üzerine bir yumurta kırılır ve galeta unu ile kaplanır. Sonra 1 bardak süt eklenir ve tekrar karıştırılır. Süt emilene kadar çok düşük ateşte bekletilir.
Ekmek balığı kızartması nasıl yapılır?
Tereyağını tavada eritin. Karışımı ekmek dilimlerinin ön ve arka tarafına yayın. Orta ateşte bir tavada her iki tarafını da kızartın. Sonra sıcak servis edin.
Çullama hangi yöreye ait?
Afyon/Afyonkarahisar’da çok eski bir geçmişi ve coğrafi sınıra özgü bir üretim yöntemi olan çullama köftesinin isminde “çullama” geçmektedir; kızartıldıktan sonra köfte yüzeyinde oluşan saçaklar nedeniyle kullanılmaktadır.
Dut çullaması hangi yöreye aittir?
Erzurum dut kuyruklu çullukÜlke(ler)TürkiyeBölgeErzurumTürtatlı
Girit usulü çullama nedir?
Çullama, milföy hamuru ve tavuktan yapılan özel bir yemektir. Görünümü ve tadı klasik börek tariflerine benzer. Çoğunlukla Akdeniz, Ege ve Kıbrıs mutfağında bulunur.
Kırma tatlısı nasıl yapılır?
Bir tür şıra olan kırık şıra, bıçakla küpler halinde kesilir, üzerine biraz su serpilir ve ıslanmaya bırakılır. Yağda kavrulmuş kırık buğdayın yağı süzülür. Çıkarılan yağ, kıyılmış cevizlerle çevrelenir. Kavrulmuş iki ayrı malzeme bir araya getirilerek servis edilir.
Çullama köfte hangi yöre?
Çullama Köfte Tarifi İçin Malzemeler (Afyonkarahisar Yöresi).Köfte için; 200 gram kıyma.
Ekmek hamuruna ne konur?
Öncelikle malzemelerimizi sayalım: 1 su bardağı ılık süt, 1,5 yemek kaşığı kuru maya, 1/3 su bardağı ılık su, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı şeker, 3 su bardağı un.
Ekmek pişirmeden önce üzerine ne sürülür?
Alternatif olarak, fırına vermeden önce ekmeğinizi çırpılmış yumurta sarısı ile fırçalayabilirsiniz. Bu ayrıca fındık, fıstık ve tohumların birbirine daha iyi yapışmasına yardımcı olur. Tatlı ekmekler için süt kullanabilir ve ardından üstüne biraz şeker serpebilirsiniz.
Ekmek dövmeç nasıl yapılır?
İncecik doğranmış peynir, soyulmuş ve doğranmış domates, incecik doğranmış yeşil biber, soğan, salça, acı biber ve tarçın karıştırılıp yoğrulur. Ekmek yumuşayınca incecik doğranmış yeşil soğan, maydanoz ve naneden oluşan yeşillikleri ekleyip karıştırın, avucunuzun içinde sıkın ve servis edin.
Dil kayganası nasıl yapılır?
Yumurta, un, süt ve baharatlardan hafif sıvı bir harç hazırlanır. Dilimlenmiş bayat ekmekler karışıma iki tarafı batırılıp kızgın yağda kızartılır. Pazar kahvaltısında isteğe göre reçel, peynir, ananas ve çikolata da tüketilebilir.
Ekmekli yumurta nasıl yapılır?
Bir kasede yumurtaları, tuzu, karabiberi, kekiği ve acı biberi pürüzsüz olana kadar çırpın. Dilimlenmiş bayat ekmeği yumurta karışımına batırın. Yağı bir tavada ısıtın ve ekmek dilimlerini her iki tarafı da kızarana kadar kızartın. Sıcak servis edin.
Yağ çekmeyen yumurtalı ekmek nasıl yapılır?
Sütümüzü bir kaseye koyup yumurtalarımızı kırıyoruz ve çırpıyoruz. Unumuzu ekliyoruz, baharatları ekliyoruz ve her şeyi iyice karıştırıyoruz. Dilimlenmiş ekmeğimizi bu karışıma batırıp az yağda kızartıyoruz. Ekmeği sıcak yağa atıyoruz ki ekmek yağı emmesin.
Erzurum’un yemek olarak neyi meşhurdur?
1. Cağ Kebabı Erzurum yöresinin en meşhur yemeği olan cağ kebabı, kuzu etinden yapılan bir kebap türüdür.
Erzurum ekşisi nasıl yapılır?
Ürün Bilgisi: Erzurum’un Tortum ilçesinden gelen tamas erikleri özenle seçilip reçel haline getirilir. Daha sonra bu reçel hamur haline getirilir ve kurutularak ekşi tamas hamuru elde edilir. Geleneksel üretim yöntemi bozulmadan üretilir.
Dut uyutması nasıl yapılır?
Yapılışı: Dutların sert saplarını kesin, sıcak su dolu bir kasede 15 dakika bekletin ve tavaya tereyağını koyup eritin. Dutlar ve şeker eklenerek kavrulur ve yumurta eklenerek pişirilir. Üzerine ceviz serpilerek servis edilir. Afiyet olsun.
Kuru dut la ne yapılır?
Kuru dutlar hem ara öğün olarak tüketilebilir hem de suda kaynatılarak tüketilebilir. Ara öğün olarak tüketilen kuru dutlar vücut için daha faydalıdır. İçerisinde bol miktarda protein bulunduğu için günde 1 avuçtan fazla tüketilmemelidir.