İçeriğe geç

Hayf Ne Demek Tdk

Hayıflanmak ne demek TDK?

TDK’ya göre “pişmanlık” kelimesinin sözlükte iki anlamı vardır. Birinci anlamı: Kişi bir durum veya olay karşısında üzülür ve aşırı derecede üzgün olur. İkinci anlamı: Kaçırılan fırsatlardan veya başarılmayan şeylerden pişmanlık duymak.

Hayifi ne demek?

haıf teriminin Türkçe-Türkçe sözlükteki anlamı. Çok yazık!

Naif ve nahif ne demek TDK?

Kibar davranan bir kişi ne kadar saftır? Naif kelimesi; deneyimsiz, saf, tecrübesiz anlamına gelir. Naif ise; hassas, ince ve kibar anlamına gelir. Yani, bir kişiyi kibar olarak tanımlamak için nahif kelimesini sıfat olarak kullanmak daha doğru olur.

Hatif ne demek TDK?

[1] Görünmeyeni bildiren bir ruh.

Hayıflanma nedir örnek?

“Ne yazık ki” ve “üzgünce” gibi kelimeler pişmanlık cümlelerinde sıklıkla kullanılır. Bu kelimelerden ve cümlelerden bir şikayet olduğu açıktır. – Maalesef, geçmişte yaptığım hatalar yüzünden şimdi bu hatalardan pişmanım.

Hayıflanmak bir deyim midir?

Pişmanlık kelimesi günlük konuşmalarda ve yazışmalarda sıklıkla kullanılır. Bu kelime hem bir kişinin davranışına veya sözlerine hem de zamanında yapılmayan bir şeye duyulan acıma anlamına gelir.

Hayıflı ne demek?

Adet kanaması ne demektir? Kelime anlamı “suyun taşması, kanın akması” olan adet kanaması, ergenliğe girmiş sağlıklı bir kadının rahminden düzenli aralıklarla akan kanı ifade eden bir fıkıh terimidir. Ergenlikten menopoza kadar kadınlarda görülen bu fizyolojik olaya “adet kanaması” denir.

Hayfi ne demek?

HIFU (Yüksek Yoğunluklu Odaklanmış Ultrason) bir cilt gençleştirme yöntemidir ve cilt sıkılaştırma, kırışıklık azaltma ve yüz germe gibi estetik amaçlarla kullanılır. HIFU, yüksek yoğunluklu, odaklanmış ultrason dalgalarını cildin altındaki hedef dokuya odaklar.

Hayz ne demek Osmanlıca?

Türkçe-Türkçe Sözlük’te (Osmanlı Dönemi) Adet teriminin anlamı (C.: Hiyaz) Kadınlara özel adet dönemi. Kadının adet hali. Böyle bir kadına Haiza denir.

Yumak ne demek TDK?

Genellikle birkaç ailenin bir arada yaptığı çamaşır yıkama eylemi; Yunak veya Yunaklık adı verilen, herkesin ortak kullandığı yerlerde, bol suyu olan bir dere veya kaynak başında yapılırdı.

Naif insan ne?

Deneyimsiz, saf, deneyimsizce yapılmış, genellikle sanat alanında kendi kendini yetiştirmiş kişiler için kullanılır. Hassas, nazik anlamına gelir. Türkçede, sıklıkla “naif” yerine yanlışlıkla kullanılır.

Ahenk nedir?

Harmony, “uyumlu birliktelik, düzenlilik, armoni” anlamına gelir. Türk müzik terimlerinden biridir. Kelime anlamı: Harmony, bir bütün içindeki parçaların veya unsurların uyumlu ve dengeli bir şekilde bir araya gelmesini ifade eder.

Hasetli ne demek TDK?

Başkalarının sahip olduğu fırsatları kıskanmak anlamına gelen bir terimdir. Başkalarının sahip olduğu fırsatları kıskanmadan aynı şeyleri başarma arzusu anlamına gelen bir ahlaki terimdir.

Herhal TDK ne demek?

“Muhtemelen” kelimesinin sözlük anlamı “en muhtemel”dir. Ancak cümle içinde kullanılmayıp sadece cevap amaçlı kullanıldığında “elbette” anlamına gelir.

Fahir türkçe ne demek?

Fahir, erkek çocukları için Türkçe bir isimdir. Genellikle “en yüksek kalite” anlamına gelen ancak aynı zamanda “şan, gurur, şeref” anlamına gelen Arapça Fakhr (Arapça: فَخْر) isminin Türkçe yazılışıdır. Fahir, erkek çocukları için Türkçe bir isimdir. Genellikle “en yüksek kalite” anlamına gelen ancak aynı zamanda “şan, gurur, şeref” anlamına gelen Arapça Fakhr (Arapça: فَخْر) isminin Türkçe yazılışıdır.

Hâlef ne demek?

İslam hukukundan bir terim. Sözlükte “bir şeyin yerini alan şey, fiyat” ve selefin aksine “sonraki nesil veya kişi” anlamına gelir.

Afakın ne demek TDK?

– Lafı dolandırmadan, gelişigüzel konuşması ve ciddi veya belirli bir konu ile ilgilenmemesi ile karakterize edilir. Bu anlamda hem aphakia hem de aphakia kelimeleri düşünülebilir.

Edilgen ne demek?

Pasif kelimesinin güncel sözlük anlamı nedir? Cevap: Yapılan işten etkilenen insan topluluğu.

Üslubunca ne demek?

Üslup veya tarz; sanatçının işleri yapma biçiminin kendine özgü biçimi, yazarın duygu ve düşüncelerinin çeşitliliği; cümlelerin uzunluğu ve kısalığı; kelime seçimi, yazılarındaki uyumdaki farktır. Üslup için; ifade biçimi, yöntem, tarz da denebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Nurdağı Escort